Dia mundial de l’alimentació

El 16 d’octubre va ser el dia mundial de l’alimentació. Arran d’aquest dia, hem proposat, a nivell de centre, la situació d’aprenentatge amb la pregunta: Tenim una alimentació saludable?

Hem gaudit de diferents activitats: Educació Infantil i 1r cicle varen veure una obra de teatre: “Nina la cuinera”, 2n cicle va fer un taller amb una nutricionista que consistia a veure els diferents tipus d’aliments que hi ha a una dieta equilibrada i crear el seu propi esmorzar saludable. Finalment, el 3r cicle va fer un taller d’educació emocional.

A més d’això, 3r i 4t varen anar a fer una caminada fins la Creu d’en Ribes, per gaudir de fer esport en la natura.

Igualment, hem treballat sabers bàsics com l’estadística, l’escriptura de receptes… ha sigut molt enriquidor!

Salut i emocions

El divendres vàrem acabar una setmana dedicada a la salut fent un taller a la natura ja que la natura i el sol són molt importants per estar sans. Allí vàrem parlar d’emocions i vàrem aprendre que totes les emocions són necessàries per mantenir-nos vius. Vàrem veure com quan sentim una emoció, es produeixen molts de canvis al nostre cos. I vàrem observar els canvis que produeixen la por, la ira, la tristesa i l’alegria en nosaltres.

També vàrem aprendre una mica de neurociència i com podem influir en la nostra bioquímica a través dels nostres pensaments i accions per sentir-nos millor.

Per exemple, vàrem aprendre tècniques per fer baixar el cortisol i les catecolamines que segregam quan estam nerviosos perquè tenim un examen o una competició i així poder estar més tranquils i fer-ho millor. I vàrem veure com ajudar el nostre cos a alliberar hormones que ens fan sentir bé com les endorfines, la dopamina, la serotonina o l’oxitocina.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>